Святкування містичного свята Halloween з ILONA

04 листопада 2023

Хелловін, що відзначається в ніч на 31 жовтня, є улюбленим святом, відомим своєю моторошною та чарівною атмосферою. Хоча зараз воно широко відоме як веселий і моторошний привід для переодягання, випрошування солодощів і святкових прикрас, витоки Геловіну сягають давніх кельтських традицій. 

Історія свята Halloween 

Хелловін, яким ми знаємо його сьогодні, сягає своїм корінням стародавнього кельтського свята Самхейн. Самхейн знаменував собою кінець сезону збору врожаю і початок зими, час темряви і холоду. Кельти вірили, що в цей перехідний період межа між живими і мертвими розмивається, дозволяючи духам ходити по землі. Щоб задобрити цих духів і захистити себе, кельти розпалювали багаття, одягали костюми з голів і шкур тварин, пропонували їжу і питво.

З поширенням християнства Хелловін перетворився на День всіх святих, вечір напередодні Дня всіх святих (1 листопада), коли християни вшановують святих і мучеників. Сама назва Хелловін є скороченням від "Вечір всіх святих".

Традиція переодягаються в костюми бере свій початок у середньовічній Європі, де люди вірили, що, перевдягнувшись в упирів чи привидів, вони зможуть уникнути впізнавання блукаючими духами. В Ірландії, Шотландії та інших частинах Британських островів люди практикували "душу" - звичай, коли бідняки відвідували будинки і молилися за померлих в обмін на пиріжки для душі. Ця практика перетворилася на відоме нам сьогодні "цукерки або життя" (trick-or-treat).

Сучасне святкування Хелловіну

Хелловін, яким ми його знаємо, перетворився на веселе і захоплююче свято, яке святкують по всьому світу. Діти і дорослі з нетерпінням чекають можливості одягнути костюми, вирізати гарбузи і поласувати солодкими гостинцями. У Сполучених Штатах та інших країнах прикраси на Хелловін стали невід'ємною частиною святкування.

Напередодні Хелловіну магазини зазнають магічного перетворення. Ми не стали виключенням! 

Локація: Bakery Cafe, Соборна 23, 2 поверх


Локація: вул.Концюбинського, 1 (Парк Придніпровський)

Сучасне святкування Хеллоуїна відзначається креативними костюмами, чудовими частуваннями і красиво прикрашеними магазинами, які переносять нас у світ магії і таємниць. Незалежно від того, чи є ви шанувальником історичного значення свята, чи просто насолоджуєтесь веселощами та святкуваннями, Хелловін пропонує щось для кожного, що робить його одним з найулюбленіших і найкрасивіше прикрашених свят року!